duminică, 14 august 2022

Cică Ucraina trage în soldaţii ruşi care trag în centrala nucleară din Zaporoje pe care tot ei o deţin...


Această ştire complet falsă datează de azi şi e redactată de marea agenţie de presă Reuters. Titlul (de pe msn.com, dar disponibil ca atare pe o grămadă de alte site-uri) este “Ukraine targets Russian soldiers threatening Europe's largest nuclear power plant”, adică “Ucraina ia la ţintă soldaţii ruşi care ameninţă cea mai mare centrală nucleară din Europa”.

Bineînţeles, centrala este ocupată de ruşi din 4 martie 2022, iar începând cu 12 martie este controlată de Rosatom. Ucrainenii sunt cei care o bombardează, cu artilerie, în speranţa producerii unei catastrofe. Ruşii nu-şi pot bombarda propria centrală, din care alimentează cu curent electric populaţia din zonele cucerite din Ucraina.

Propaganda ucraineană ne-a obişnuit deja cu ridicolul său. Dar faptul că agenţii de presă gen Reuters permit să fie folosite pentru o campanie mediatică falsă, concertată, constantă, este îngrijorător.

Ucrainenii sunt specialişti în a face ceva şi a da imediat vina pe ruşi pentru propria lor faptă. Foarte recent, ei au bombardat închisoarea din Yelenovka, Republica Populară Doneţk, ca să-i ucidă pe soldaţii ucraineni din Azov, încarceraţi acolo. Au atribuit imediat ruşilor această crimă de război, acuzaţia fiind de un ridicol extrem. În acelaşi registru sunt poveştile inventate cu fantoma din Kiev, însoţită de clipuri din jocurile video, sau cu soldaţii sfidători de pe Insula Şerpilor care au murit până la unul, dar în acelaşi timp s-au şi predat şi trăiesc fară probleme în captivitatea rusească...